Vores ulige Frederiksberg

“Man møder mange myter om os på Frederiksberg. Ofte hører jeg uden i byen, at Frederiksberg er kommunen, hvor alle er velhavende og lever på livets solside. Så må jeg desværre fortælle dem, at sådan er virkeligheden ikke. Også på Frederiksberg er der fattige og en stor ulighed.

Faktisk burde vi skamme os, når der bliver stadig flere fattige børn. I dag er der 710 fattige børn på Frederiksberg. Det viser en ny opgørelse som Fagbevægelsens Hovedorganisation har lavet. Her kan man også læse, at den fattigste tiendedel er blevet 5,4 % fattigere de sidste 10 år. Kan vi være det bekendt? Det synes jeg ikke. Men det problem skal jo først og fremmest løses i Folketinget, som skal vedtage bedre vilkår for de fattigste, fx ved at fjerne kontanthjælpsloft og integrationsydelse. Det må være en topprioritet efter valget.

Men vi skal også gøre noget ved uligheden. I min og Enhedslistens optik, så handler det også om at få omfordelt formuer og indtægter over skatten. Den rigeste tiendedel af Frederiksbergs borgere har fået 25 % flere penge de sidste 10 år.  Den tiendedel ejer nu også næsten halvdelen af al formue i kommunen. Det er da hamrende uretfærdigt, at der samtidig skal være fattige.

Når vi lige om lidt skal til Folketingsvalg, så vil jeg opfordre medborgerne på Frederiksberg til overveje, om partier der laver skattelettelser for de rigeste og finansierer dem med lavere ydelser til de fattigste, fortjener en stemme.

Jakob Nerup, Folketingskandidat for Enhedslisten Frederiksberg

Læserbrev i Frederiksbergbladet